Karanténa je ideální čas na kváskový chléb

Nejčastější výmluvou, proč se doma nedá péct chléb bývá to, že není čas. Že pečení kváskového chleba zabírá čas. A že není čas věnovat se mu, když člověk musí chodit do práce, pro děti na kroužky a starat se o domácnost. No tak to zkuste teď, když mnozí do práce chodit nemůžete, když jste v karanténě nebo na pandemické OČR či jste doma z jiných důvodů. Nyní výmluva na nedostatek času neobstojí, tak se do toho pusťte.

V podstatě jsou to všechno opravdu výmluvy, protože příprava těsta a pečení chleba z kvásku nějak zvlášť dlouho netrvá, jen je potřeba dodržet intervaly mezi jednotlivými operacemi. Co opravdu při chození do práce a péče o děti může být problém. Problém, který nyní mnozí lidé nemají, neboť řeší úplně jiné věci a často se doma už užírají od nudy.

Co vařit, čím nakrmit rodinu, co upéct? A co tak konečně se pustit do kváskového chleba? Pokud jste celou dobu doma, tak je nyní jednoduché načasovat jednotlivé fáze pečení chleba podle sebe. A potřebujete k tomu jen žitnou a pšeničnou mouku, vodu, sůl a troubu, v níž pečete koláče a maso. Elektrickou nebo plynovou, co je pro vás lepší a na co jste zvyklí.

Ošatku nepotřebujete, ale dnes si ji můžete objednat a nejpozději pozítří vám ji kurýr doveze až domů. Za ten čas si připravíte kvásek a pak už můžete začít péct. A zanedlouho sami uvidíte, že pečení kváskového chleba vůbec netrvá dlouho a je to vlastně jednoduché. A v těchto zachmuřených časech nabídnete své rodině kvalitní a zdravý chlebíček, připravený vlastníma rukama. Který můžete upéct kdykoliv, najíte se aniž byste museli každé ráno do obchodu pro průmyslový nebo dopékaný chleba.

Kysnutí chleba v ošatce a v košíku

Další články na téma „kváskový chléb“:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..