Hlavně si to přečtěte

Dnes si vám musím postěžovat. Mám těžké srdce na některé lidi, kteří nás žádají o radu i o kvásek na pečení domácího chleba. Rádi jim poskytneme jedno i druhé, za ta léta jsme nasbírali řadu zkušeností. Rádi jim vyjdeme vstříc a poradíme na jejich cestě za lepším stravováním a lepším zdravím. Jen, kdyby…

Vyrobit si vlastní kvásek z žitné mouky není tak těžké, chce to jen trochu trpělivosti a dodržení postupu na jeho přípravu. Ale ne každému se daří, proto vznikla iniciativa pro darování kvásku novým zájemcům. Kontakt zájemci o kvásek získají buď zde na tomto webu nebo si nás najdou na kváskové mapě. Na mail odpovíme každému a do každého mailu pro jistotu vkládáme odkaz na sérii článků o přípravě a pečení domácího kváskového chleba. Jaké je pak naše rozčarování, když v dalším mailu najdeme prosbu o vysvětlení přípravy těsta na chleba a jeho pečení, případně otázku, jakou pekárnu na kváskový chléb používáme.

dva chleby

Není problém jednou za čas napsat podrobný email s instrukcemi a postupem. Ale když je to všechno napsané na webu a když bychom to měli psát každý týden, tak je to dost zbytečně ztracený čas, náš čas. Pečení kváskového chleba ani psaní článků o něm nás neživí, není to naše práce, za kterou by nás někdo platil. Musíme se živit jinak. A když přijdeme domů z práce, máme i jiné domácí povinnosti, a také své zájmy. Chceme si přečíst dobrou knihu o zahradničení nebo jít do naší zahrady pod kopcem.

Když jsme si dali tu práci a sepsali naše zkušenosti s pečením kváskového chleba a věnovali tomu čas, buďte tak laskavi a věnujte trochu svého času tomu, abyste si to alespoň přečetli. Když i pak budete mít konkrétní otázky, rádi vám je zodpovíme. Přijde nám neuctivé poslat mail s žádostí o kvásek a pak se žádostí o podrobný popis postupu pečení chleba.

Podobné články:

Jak rostou rajčata dolu hlavou?
Tak to jsme byli zvědaví i my a chtěli jsme...
Číst dále
Na česnek je času dost
Listopad je pro mnohé obdobím, kdy se sází česnek do...
Číst dále
Silničářský řez
Že znáte jarní řez stromů, letní řez peckovin, šiítův řez,...
Číst dále
Balkonová rajčata - poprvé přesazena
Jsou to už dva týdny od doby, jak jsem vysela...
Číst dále
Lák na okurky bez éček, zato se...
Veselý koumák a lidový zabávač, Láďa Hruška (je to skutečné...
Číst dále
Jak si poradit s nemocí králů?
V minulosti tato nemoc údajně postihovala hlavně ty, co se...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.