Dovolím si tvrdit, že většina z nás má ráda chutné jídlo, které si dokážeme vychutnat nejen chuťovými buňkami, ale také čichovými či zrakovými smysly. A protože je venku krásné počasí a zahrádky nám hýří všemožnými barvami, rozhodla jsem se využít co nám příroda dala a připravit si skvělý a časově nenáročný oběd, který si můžete dát doma nebo si ho s sebou vzít třeba do práce.
Nejsem velkou milovnicí pečiva (ačkoli domácí chléb od mé mamky zbožňuji), a tak se ho snažím konzumovat v co nejmenším množství. Velkým potěšením jsou proto pro mne chlebové placky, které jsou chutné a syté, a přitom jich nemusím sníst hodně. K tomu jsou ještě i zdravé a jak Vám dnes ukážu, jsou i velmi praktické při přípravě tzv. fast foodu na zdravý způsob.
Suroviny:
chlebové placky ( recept )
zelenina jakéhokoliv druhu (já jsem použila cuketu, mrkev, ředkvičky, papriku, ledový salát a ruccolu)
ghí ( přepuštěné máslo )
cokoliv co máte rádi (já jsem použila 96%-ní šunku, avšak klidně si můžete přidat nějaký sýr, maso nebo i bílý jogurt)
Postup:
Zeleninu si nakrájíme na malé kousky a cuketu na kolečka. Kolečka jemně opečeme na troše ghí a když jsou pěkně zlatavé z obou stran, vyjmeme je a na zbytku ghí si podusíme zeleninu. Kdo chce, klidně si ji může dát i syrovou, já jsem však chtěla využít zbývající ghí, a tedy jsem zeleninu jen prihriala cca 1 minutu, aby dostala chuť ghí.
Placky si můžeme trochu ohřát, a pak je už jen vesele plníme čímkoliv, co máme rádi. Já jsem použila na spodek ledový salát, pak vrstvu šunky, cukety a na to veškerou zeleninu.
Rychle, snadno, zdravě. Dobrou chuť 🙂
Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1
Velmi dakujem ozkusam. Zdravi Moika