Kvásek skončil na kompostu :(

Jako velcí propagátoři domácího kváskového chleba se musíme smutně přiznat, že toto léto jsme hodně chleba neupekli a pro neustálý pobyt v zahradě jsme nakonec museli vyhodit i samotný kvásek 🙁 Naštěstí to není pro nás žádná katastrofa. Zahrada nám to všechno bohatě vynahradila. A na podzim začneme kváskový chléb opět pravidelně péct.

Nemyslete si, že jsme se přestali zdravě stravovat a že jsme přibrali nejen v pase, ale na celém těle. Opak je pravdou. Pohyb na čerstvém vzduchu každý den po práci a o víkendech celý den až do večera nám dodává nejen psychických sil. Vyběhnout na vrch naší zahrady v kopci je jako vyjít osm pater, ale nedělá nám to žádný problém, ani se nezadýcháme. Zejména když nás tam čekají chutné ostružiny.

K tomu máme po celé zahradě k dispozici čerstvé okurky, papriky či rajčata i jejich malé divoké odrůdy a věru se nestydíme si občas odtrhnout a sníst. Je to skvělá součást našeho paleo stravování. No sem-tam si dáme i chléb. Olinkina kamarádka je taková dobrá, že ji zásobuje každý týden doma pečeným bochníkem a občas si z něj dám i já. Po důkladném průzkumu jedné z prodejen pečiva jsem objevil chléb, který v sobě kombinuje pšeničnou i žitnou mouku a kvásek i kvasnice, jinak jen sůl a vodu. V porovnání s ostatními kváziChleby hotový poklad.

raňajky

Semtam se postavím na váhu, abych se ujistil, že během celého roku mám svých stabilních 84 kilogramů. Ale i tak se v podstatě těším na podzim. Po změně času už nebude mít význam chodit do zahrady po práci, zůstanou už jen víkendy, případně dovolená a to bude opět čas pečení domácího chleba u nás doma. Založit nový kvásek nebude problém, stačí na to trochu žitné mouky a vody.

Péct kváskový chléb by nebyl problém ani teď, ale přišli bychom o jeden den minimálně jednou za dva týdny, kdy bychom nemohli jít oba do zahrady. A to by byla velká škoda. Už tam sice nemáme mnoho práce, ale dobře se tam cítíme a rádi trávíme v zahradě čas. A při tom si nějakou práci najdeme nebo si pozveme někoho na návštěvu.

Podobné články:

Mouka bíla či celozrnná ?
Určitě jste už někde slyšeli nebo četli o tom, jaké...
Číst dále
Domácí pečení kváskového chleba
Domácí pečení chleba se stalo běžnou součástí života mnoha lidí....
Číst dále
rolovací mřížerolovací mříže
Mříže na domě
Nemusíte zrovna provozovat nápravný ústav, abyste měli na domě rolovací...
Číst dále
I vy chráníte zvířata. Nevěříte? Čtěte.
Opět mě dnes pochytila ​​silná touha shlédnout edukační video...
Číst dále
Stínění jižní strany
Nedávno jsem navštívili známé v jejich rodinném domku. Zatímco ženy...
Číst dále
Jak připravovat zavařeniny, aby se nám nekazily?
Vaše babička nebo maminka dělávala chutné zavařeniny. Vy jste si...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.