I Manu podlehl mamonu

 
Pokud rádi vaříte podle nových receptů, zcela určitě znáte televizního kuchaře Manu. Emanuel Ridi, Ital žijíci v Čechách, zaujme nejen svým osobitým projevem a svou „češtinou“, ale i svými recepty. Vždy s nápadem, vždy originální a vždy velmi chutné jídlo. Jenže teď?

 


V neděli dopoledne mezi vysíláním Toulavé kamery a Objektivem na ČT1 jsme si mohli s Manu uvařit italské rizoto s parmezánem. Jako pěst na oko působí bujón. Rýži Manu zalije bujónem. Donedávna kuchař známý svou náročností na kvalitní suroviny při přípravě jídel, teď použije gélový bujón, rozpuštěný v horké vodě! V šotu se jméno výrobce nevyskytuje, zato hojně před a po vysílání receptu.

Ještě nedávno jsme z televize slýchávali, že si máme vše poctivě připravit sami. A teď najednou mistr kuchař použije průmyslově vyráběný bujón. Možná už tam není glutamát, možná už to dělají líp. Ale silné pochybuji, že v tom není žádný konzervant a že gélová konzistence byla dosažena pomalým a dlouhým vařením originálních surovin. To vše je energie a ta stojí peníze. Vsadím boty, že je tam zahušťovadlo, nejspíše geneticky modifikované. Přestal jsem věřit průmyslově vyráběným dochucovadlům už dávno.

A teď přestávám věřit i Manu. Za peníze v Praze dům, říkávala moje babička.

Podobné články:

zemolezzemolez
První letošní ovoce
Květen se přehoupl do své druhé poloviny. V zahradě už...
Číst dále
Co je to zdravá výživa
O zdravé výživě a o správné životosprávě posloucháme doslova na...
Číst dále
Příruční schránka na Motúčku
Motúčko je skvělý vynález. Elektrickým motorem a baterkou poháněné kolečko...
Číst dále
Chcete si uklidit v zahradě? Založte si...
Chtěli byste si vypěstovat co nejvíce své zeleniny či bylinek,...
Číst dále
Na výlet pouze s elektrokolem
Venku se vyčasilo a slunečné teplé počasí láká cyklisty ven...
Číst dále
Vesničané kupují bylinkové čaje ve městě
Nošení dříví do lesa je u nás zřejmě rozšířený zvyk....
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.