I Manu podlehl mamonu

 
Pokud rádi vaříte podle nových receptů, zcela určitě znáte televizního kuchaře Manu. Emanuel Ridi, Ital žijíci v Čechách, zaujme nejen svým osobitým projevem a svou „češtinou“, ale i svými recepty. Vždy s nápadem, vždy originální a vždy velmi chutné jídlo. Jenže teď?

 


V neděli dopoledne mezi vysíláním Toulavé kamery a Objektivem na ČT1 jsme si mohli s Manu uvařit italské rizoto s parmezánem. Jako pěst na oko působí bujón. Rýži Manu zalije bujónem. Donedávna kuchař známý svou náročností na kvalitní suroviny při přípravě jídel, teď použije gélový bujón, rozpuštěný v horké vodě! V šotu se jméno výrobce nevyskytuje, zato hojně před a po vysílání receptu.

Ještě nedávno jsme z televize slýchávali, že si máme vše poctivě připravit sami. A teď najednou mistr kuchař použije průmyslově vyráběný bujón. Možná už tam není glutamát, možná už to dělají líp. Ale silné pochybuji, že v tom není žádný konzervant a že gélová konzistence byla dosažena pomalým a dlouhým vařením originálních surovin. To vše je energie a ta stojí peníze. Vsadím boty, že je tam zahušťovadlo, nejspíše geneticky modifikované. Přestal jsem věřit průmyslově vyráběným dochucovadlům už dávno.

A teď přestávám věřit i Manu. Za peníze v Praze dům, říkávala moje babička.

Podobné články:

Odkud semena pro výsev zeleniny
Letošní sezóna pěstovaní zeleniny na zahradě právě skončila, ale dobrý...
Číst dále
Nová vrata
Při stavbě rodinného domu většinou není opomíjena ani garáž. Ovšem...
Číst dále
Jak správně skladovat potraviny
Pestrá a kvalitní strava je základem pevného zdraví. Kromě pečlivého...
Číst dále
Sháníte naslouchátka pro nedoslýchavé? Existuje několik druhů
Se sluchem má problémy více než 500 milionů lidí po...
Číst dále
Máslo anebo Hera máslová?
I vy se u regálu s tuky rozhodujete, který si...
Číst dále
majoránkamajoránka
Vůně majoránky za oknem
Znáte vůni majoránky? Věřím, že většina by odpověděla: "Ale jistě....
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.