Paprikám se po výsevu daří

Některé náznaky říkali, že může přijít časný nástup jara. Proto jsme se rozhodli vysít papriky o něco dříve. Normálně to děláme koncem ledna, protože na jihu je teplo dříve, tento rok jsme si dali dva týdny k dobru. Celkem si umím představit, že o něco severněji nebo ve větší nadmořské výšce lidé sejí papriky i koncem února. Jak se daří těm našim?

První dny to vypadalo, že se našim semenům vůbec nechce klíčit. Olinka používá výsevní substrát a plastové sadbovače s průhledným krytem jako mikroskleník, ale rostlinky se ne a ne ukázat, kromě pár smělejších jedinců. Takže došlo v únoru, v termínu podle lunárního kalendáře, na další výsev.

Tehdy se „vzpamatovaly“ i první vyseté papriky a začali vycházet ze země. Zřejmě mají své „ověřené zdroje pro předpověď počasí“ a řídí se podle toho. Daří se jim docela dobře a teď už dobře prosperují, takže je čeká přesazení do větších květináčů.

Olinka jich vysévá minimálně po dvě do jedné výsevní jamky. Osivo máme z vlastní loňské úrody našich paprik. Máme tak garantováno, jaké papriky nám vyrostou na záhonech. Nejvíce je takzvané jablíčkové, ale máme i podlouhlou. A že my těch paprik, spolu s jinou zeleninou, v sezóně sníme!

Abychom měli v létě bohatou úrodu, zaseli jsme si ji. Zatím to vypadá, že sazenice papriky budeme možná i rozdávat.

Podobné články:

Akumulátorové vyžínače
Téměř neexistuje zahrada bez trávníku. Tedy s výjimkou těch zámkovodlažebných...
Číst dále
Zahrada pod sněhem
Vždy se do zahrady těším v zimě. Protože zahrada pod...
Číst dále
Každá zahrada potřebuje svůj pevný bod
Je vaše zahrada užitková nebo okrasná? Věnujete svou péči ovoci...
Číst dále
Vylepšené Hanácké koláčky z celozrnné mouky
Na nápad upéct si poctivé domácí koláčky jsem přišla ve...
Číst dále
Vánoční speciál: dobrý a zdravý Cheesecake
V posledním článku jsem se přiznala k tomu, že vánoční...
Číst dále
Pohyb a lehká letní strava udělá vašemu...
Léto je ideální příležitostí, kdy začít hubnout. Příjemné počasí přímo...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.