Opět jiný recept na tiramisu

Máte rádi sladké tiramisu, ale trpíte alergií na vajíčka? Nebo se obáváte salmonelózy? Nezoufejte. Řešení může být velmi jednoduché. Stačí jen mírná změna v použitých surovinách, například nahradit syrové vajíčka smetanou na vaření. Jeden zajímavý recept v tomto duchu jsem včera viděla na Primě. V programu „Když vaří táta“.

Základními surovinami byly mascarpone a silná káva. I můj oblíbený „Ital v kuchyni“, tedy Emanuele Ridi, je používá ve svém receptu. Následuje další typická surovina a to mandlový likér Amaretto. „Táta“ ho nahradil sladkým vínem.

 vajíčka Nemusí to být na škodu, ale mně tam ta mandlová vůně pasuje více. V ostatních surovinách, dokonce ani v jejich vzájemných poměrech, nebyl skoro žádný rozdíl. Dá se tedy předpokládat, že i chuť by měla být velmi podobná. Vyzkoušejte.

A možná jste už i vyzkoušeli nějaké jiné, velmi podobné, recepty na tiramisu. Vždyť na internetu jich najdete hned několik. Bohužel, v snaze ušetřit na nákupu dražších surovin, zejména mascarpone, některé hospodyňky doporučují použít tvaroh nebo pomazánkové máslo.

 tiramisu No, přiznám se, i já jsem jeden takový recept vyzkoušela. Místo mascarpone vyšlehanou šlehačku s neochuceným pomazánkovým máslem. Ostatní suroviny jsem však nezměnila.

A výsledek? Dezert výborný. Chutnal všem. No příště přece jen vyzkouším pravé mascarpone. Rozdíl v ceně až tak výrazný není. No když chci originální italskou chuť, potřebuji i originální italské suroviny. No ne?

Ještěže se dají koupit i u nás a není potřeba za nimi cestovat do Itálie 🙂

Podobné články:

Je dobré si koupit k pračce i...
Prádlo dnes v pračce perou až na pár výjimek úplně...
Číst dále
Odkud získat důležité živiny pro naše tělo?
Řeknete si: "Jednoduché, přece z potravy". Ano, téměř každá potravina...
Číst dále
Proč postřiky proti hmyzu napomáhají množení škůdců
Největší nepřítel je často ten nejmenší. A platí to i...
Číst dále
Asijská hruška poprvé zarodila
Chtěli byste si ve své zahradě vypěstovat opravdu kvalitní ovoce?...
Číst dále
Proč by mi to nemělo vyrůst?
Je zajímavé diskutovat s někým, kdo o principech permakultury nikdy...
Číst dále
A je po kovidu
Tento týden mne moje polovička poprosila, zda by jsem ráno,...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.