Recept na tyrolskou polévku

Tento recept jsem odkoukala z programu „S Italem v kuchyni“, který dávají na Prime. Trochu jsem si ho upravila podle chutí mých milých domácích a tak se polívka stala u nás jednou z nejoblíbenějších. Přestože do ní dávám uzené maso, myslím si, že jednou za čas to není problém. Pokud to „jednou za čas“ není jednou za týden.

Tady je recept:

  • 20 g másla
  • 2 mrkve nakrájené na tenké proužky
  • 2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s celerem. Zalijeme cca 1,5 litrem vody, přidáme:

  • 100 g ječmených kroup
  • 200-300 g uzeného masa vcelku, my máme rádi uzené krůtí maso, může být i moravské
  • 3 bobkové list

Vaříme 1 a ¼ hodiny. Sůl přidáváme s mírou, protože maso je dost slané.

Potom maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky (0,5 x0, 5 cm) a vložíme zpět do polévky. Ještě přidáme 2-3 brambory pokrájené na malé kousky a vaříme dalších 15 minut.

Ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.

Polévka je chutná, sytá a protože kroupy obsahují rozpustnou vlákninu, tak ani uzené maso tak nezatíží naše trávení. No a cholesterol z něj nemá šanci nám ublížit.

Tak polívku vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť!

Podobné články:

Chudák soused
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A úplně stejně...
Číst dále
sušenky
Moje první letošní vánoční pečivo
Věřím, že ve více domácnostech to už dávno voní Vánocemi....
Číst dále
Hubnete podle diet? To nedopadne dobře
V každém časopisu pro ženy najdete hromadu všelijakých receptů na...
Číst dále
Máte postavu typu přesýpacích hodin?
Známe ideální svatební šaty pro vás! Postava přesýpacích hodin je...
Číst dále
Odstraňte tukové usazeniny ze svého kuchyňského odpadu
Všem se nám může stát, že v kuchyňských dřezech necháme...
Číst dále
mixer
Jak jsem skoro reklamovala nový mixér
I vy máte občas pocit, že vaše elektrospotřebiče chtějí být...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.