Recept na tyrolskou polévku

Tento recept jsem odkoukala z programu „S Italem v kuchyni“, který dávají na Prime. Trochu jsem si ho upravila podle chutí mých milých domácích a tak se polívka stala u nás jednou z nejoblíbenějších. Přestože do ní dávám uzené maso, myslím si, že jednou za čas to není problém. Pokud to „jednou za čas“ není jednou za týden.

Tady je recept:

  • 20 g másla
  • 2 mrkve nakrájené na tenké proužky
  • 2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s celerem. Zalijeme cca 1,5 litrem vody, přidáme:

  • 100 g ječmených kroup
  • 200-300 g uzeného masa vcelku, my máme rádi uzené krůtí maso, může být i moravské
  • 3 bobkové list

Vaříme 1 a ¼ hodiny. Sůl přidáváme s mírou, protože maso je dost slané.

Potom maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky (0,5 x0, 5 cm) a vložíme zpět do polévky. Ještě přidáme 2-3 brambory pokrájené na malé kousky a vaříme dalších 15 minut.

Ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.

Polévka je chutná, sytá a protože kroupy obsahují rozpustnou vlákninu, tak ani uzené maso tak nezatíží naše trávení. No a cholesterol z něj nemá šanci nám ublížit.

Tak polívku vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť!

Podobné články:

Rukavice při práci
Ať už pracujete v zahrádce nebo třeba myjete okna, vaše...
Číst dále
Paprikám se po výsevu daří
Některé náznaky říkali, že může přijít časný nástup jara. Proto...
Číst dále
Pneumatiky přezouvejte podle počasí, ne kalendáře
Před rokem koncem dubna zuřila sněhová vánice, letos nám vládnou...
Číst dále
Chovat slepice lze i v moderní zahradě
Z většiny zahrad na vesnici se postupně vytrácí chov hospodářských...
Číst dále
Co vše byste měla vědět dříve, než...
Problémy s otěhotněním má dnes poměrně hodně žen. Pomoci...
Číst dále
Udělejte pár nenápadných kroků ke štíhlé postavě
Získat štíhlou postavu není vždy jednoduché. Mnohdy nestačí jenom cvičit...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.