Vaření v kempu nemusí být horor

Každý rok vyráží mnoho z nás na dovolenou. Moře a hotely s nabídkou all inclusive jsou variantou, při které se necháváme hýčkat a užíváme si exotiky. Stejně tak rádi ale vyrážíme i do kempů a tábořišť trochu si odpočinout od každodenního shonu.

 

Hurá pod stan
Strávit pár dní v přírodě, jen s omezeným vybavením a trochou toho nepohodlí k táboření zkrátka patří. Sbalíme si jen to nejnutnější, stany, spací pytle, pár kousků oblečení a nějaké ty drobnosti pro zpříjemnění pobytu. Někdo nedá dopustit na malý polštářek pro lepší usínání, jiný se nikam nevydá bez termo hrnku na kávu. Málokdy jedeme na dovolenou jen s jedním batohem na zádech nebo kufrem, v tom případě musíme s místem i počtem sbalených věcí samozřejmě šetřit. Na dovolenou pod stan vyrážíme většinou autem a tak si můžeme pár věcí pro příjemné strávení volných dní přibalit.

Jídlo je základ

Pokud jedeme pod stan na více dní, není problém si do auta přibalit i pár trvanlivých potravin a konzerv. Spoléhat se jen na to, že v kempu bude dobrá kuchyně a bude možnost chodit na snídaně i večeře se nemusí vždy vyplatit. Malý obchůdek v blízké vesnici také nemusí být zásobovaný podle představ a každodenní stravování v některé z restaurací dokáže naši dovolenou pěkně prodražit. Ideální variantou je tak možnost něco si uvařit ze svých zásob. Kuchyňky v kempech spíše případné zájemce o vlastní jídlo odradí, než nalákají a vaření v kotlíku nad otevřeným ohněm má sice své kouzlo, ale občas potřebujeme připravit jídlo rychle. Protože dnes není problém s přípojkami elektriky, je skvělou volbou jednoplotýnkový elektrický vařič, na kterém bez problémů zvládneme připravit ranní kávu i tábornický guláš k obědu. Díky plynulé regulaci si snadno ohlídáme správnou teplotu pro přípravu jídla nebo jeho ohřátí a kdykoli si tak můžeme vychutnat jídlo podle svých představ.

Dny volna strávené v kempu u vody mají své kouzlo a možnost utéct před městem a pracovními povinnostmi je balzámem na nervy. Pár dní pod stanem si užije každý.

Podobné články:

Jak mě Jarda Žídek zase potěšil
Sledování slovenské veřejnoprávní televize v sobotu podvečer je v poslední...
Číst dále
Nejsou trubičky jako trubičky
Máte rádi oplatky a vánoční trubičky? Přiznám se, že já...
Číst dále
Minizáhradka v pytli? Proč ne!
Nemáte zahrádku? Ani balkon? Nevadí! Můžete si pronajmout pytel s...
Číst dále
Přídělový systém potravin opět v provozu!
Národ, který si nepamatuje svou historii, je odkázaný si ji...
Číst dále
Jak začít s permakulturou ve své zahradě
Na podzim sklidím a na jaře už nezaseju. Znáte tu...
Číst dále
medmed
Vynikající vlastnosti medu: Všelék na nemoci i...
Spousta lidí v poslední době začíná objevovat kouzlo medu. Nejenom jeho...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.