Sladké pokušení na špejli

Opět jsem neodolala a v obchodě s potřebami pro domácnost jsem si koupila formu na moderní koláčovou záležitost – cake pops. V překladu jsou to koláčová lízátka, protože jde o koláče, které jsou napíchnuté na špejli a vytvářejí dojem neskutečně nádherných a chutných jednohubek. A sice mám doma formu již déle, nějak mi ale nevycházel čas. Ale samozřejmě, kdy člověk najde nejvíce času na vaření a pečení? Přesně, když má kopec jiných důležitějších věcí, na které fakt nemá chuť. A tak jsem se od psaní diplomky na chvilku odebrala a v kuchyňském království opět něco připravila. Pokud i vy chcete doma zazářit nebo překvapit vaše blízké, možností a variací na cake pops je plný internet. Jedno krásnější a lákavější vypadající než druhé. Jelikož u nás mají cukr a mouka červenou, opět jde o zdravější verzi. Hurá do přípravy!

Co budeme potřebovat:
(Jelikož nejraději doma pracuji „od oka“, tak množství si každý může připravit podle sebe, proto uvádím jen přibližné množství)

½ šálku mandlí (mohou i nemusí být loupané)
½ šálku rozinek + rum (umyté a v šálku přelité rumem podle chuti)
hořká čokoláda (přibližně 200g)
kokosový olej
ozdobení podle chuti (já jsem použila kokos, ořechy a skořici, ale může to být například i chilli)

forma_cake_pops

Postup:
1. Mandle si rozmixujeme v mixéru
3. Rozinky přecedíme z rumu a přisypeme k mandlím (rum si odložíme)
2. Rozpustíme si 100g čokolády, do které přidáme trochu kokosového oleje
4. V misce promícháme mandlově-rozinkovou směs s rozpuštěnou čokoládou a podle potřeby doléváme odložený rum (konzistence by měla být mírně tekutá, ale ne příliš)
5. Naplňujeme nádobky na cake pops, které následně dáme na pár hodin do mrazáku
6. Když máme chuťovky ztuhlé, rozpustíme si zbylých 100g čokolády a začneme obalovat
7. Jelikož jsou na špejli, můžeme čokoládou zalévat pomocí lžíce, a pak posypat po celém povrchu požadovanou příchutí zdobení.

Cake Pops1

Pokud nemáte doma formu na Cake pops, vůbec to nevadí. Tento zákusek si umíte velmi jednoduše připravit i bez ní, stačí když směs uděláte o trochu hustší, z ní vyformujete kuličky, píchnete do nich špejle nebo párátka, dáte zatuhnout a následně ozdobíte. A chuťovky jsou na světě.

cake_pops

Cake Popsy nejkrásnějí vyniknou, když jsou zapíchnuté například v modelovací hmotě nebo speciální kuchařské houbě, avšak já jsem doma nic takového neměla, takže jsem je převrátila nožkami do vzduchu. Na výsledné chuti to samozřejmě nic nezkazí, takže efekt zůstal zachován. Přeji příjemné pochoutkování 🙂

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..