Police z žebříku

Větší zahrada znamená větší úrodu. A přestože jsme i jedli letos více zeleniny, než po minulé roky, tedy co se týče té doma vypěstované, ani s pomocí přátel a známých u grilu jsme ji nedokázali všechnu sníst. Dost jí zůstalo i na uskladnění. Ale kde ji všechnu uložit?

Paneláková spíž ani sklep nejsou určeny pro dlouhodobé skladování čerstvé zeleniny. Kompoty a sterilovanou zeleninu tam sice můžete mít i několik let, ale to není nic, co bychom my jedli. Čerstvé je vždy čerstvé a plné živin, vitamínů, vlákniny. Zdá se, že starý dům z kamene, který jsme koupili spolu se zahradou, ale který není vhodný ani na víkendové bydlení, by mohl být dobrým skladištěm pro ovoce i zeleninu.

A přestože jsme nedávno zcela skončili stahování vybavení ze staré zahrady, v malé zahradě byla i malá chatka a v ní malé regály. A nechat sklizeň na zemi, kde by mohla zamrznout a odvlhnout, se nám jako dobrý nápad nevidělo. Protože nové regály nám na všechno nestačí. Máme v nich zejména nářadí, vybavení, materiál.

regal z zebriku

Nezbývalo nic jiného, jen rychle zaimprovizovat, pokud jsme nechtěli o úrodu přijít. Tak jsem z kouta vybral odložené štafle, na ně položil kus odříznuté desky i plastový kempinkový stolek v pohotovostní poloze a samozřejmě plastové i kartonové bedýnky. Policový regál z žebříku byl hotový za pár minut.

A stejně rychle ho i rozložím a úsporně uložím, když se nám podaří uskladněné jablka, cukety a papriky sníst. Přes zimu mám však za úkol dokončit další dřevěný regál, abychom před podobným problémem nestály i následující podzim. Ačkoli teď už to problém nebude, vím, jak si rychle postavit police na žebříku.

Podobné články:

Letní dovolená. Pro vás radost, no pro...
I vy se od časného jara staráte o rostlinky v...
Číst dále
Maso nebo zelenina? Špatně položená otázka
Nedávno jsem se stal respondentem v jedné anketě. A jedna...
Číst dále
Balkonová rajčata - poprvé přesazena
Jsou to už dva týdny od doby, jak jsem vysela...
Číst dále
Karanténa je ideální čas na kváskový chléb
Nejčastější výmluvou, proč se doma nedá péct chléb bývá to,...
Číst dále
Sandevilla se stěhuje domů
Sandevilla je krásná trvalka, ale není mrazuvzdorná. To si mnozí...
Číst dále
Podzim přeje pečení chleba
Neexistuje období, které by bylo nejvhodnější pro pečení kváskového chleba...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.