Ovocné šílenství

Proč šílenství? Protože občas mám prostě pocit, že u nás doma jsme jedna velká banda šílenců. Jeden nejí tohle druhý tamto, jeden nejí mouku, jiný mléčné výrobky, další cukr a jiný zas tropické ovoce. Prostě každý máme to své, abychom se cítili dobře a zdravě, a tak věru není jednoduché vytvořit dezert, který by vyhovoval všem našim chutím a požadavkům. Nelehké, ale ne nemožné. A protože moje milovaná maminka investovala do mé kreativity a obdařila mě formičkami na tartaletky, bylo otázkou času, kdy je otestuji. A tady je moje ovocné šílenství 🙂

Co potřebujeme na „korpus“?
½ balíčku želatiny (10g)
misku ovoce dle výběru (já jsem zvolila lesní směs Wild Berries)
kokosové mléko (cca 2 PL)
Postup je zcela jednoduchý. Jelikož jsem ovoce měla zmražené, zalila jsem ho 3 dcl vařící vody, do které jsem přidala kokosové mléko, aby se pěkně rozpustilo, jelikož je v tuhé formě. Do této směsi jsem přidala želatinu a „korpus“ byl na světě. Směs nalijeme do formiček a dáme na 2 hodinky do lednice.

Ovocné_šialenstvo1

Co potřebujeme na „nádivku“?
Ještě jednodušší než „korpus“. Jedno jablko pokrájené na malé kostičky, skořice a cca 1 dcl vody. Jablíčko vložíme do malého hrnce nebo hlubší pánve, přelijeme trochou vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 min. Dochutíme podle naší potřeby skořicí. Směsku si pak rozmixujeme a „nádivka“ je na světě.

Ovocné_šialenstvo2

A co dál?
Korpusy si po 2 hodinách v chladničce šoupnu na cca 20 minut do mrazáku, aby se nám dali pěkně oddělit od formiček. Následně po vyjmutí z mrazáku je ozdobíme nádivkou z jablíčka a dozdobíme dle přání (např. ořechy rozinky, kokos, …) a dezert máme hotový.

Ovocné_šialenstvo3

Vyhověli jsme všem požadavkům náročných labužníky a zároveň jsme potěšili i zrakové choutky, protože tento dezert je nejen chutný, ale i na pohled krásný. Takže šup do přípravy a dobrou chuť 🙂

Podobné články:

party_stanparty_stan
5 rad, jak vybrat ten správný zahradní...
Všichni tu situaci velmi dobře známe. Máme na mysli chvíli,...
Číst dále
Víte, jaké lázně jsou nejstarší, nejmladší a...
Pokud na vás padá podzimní únava, dopřejte svému organismu odpočinek...
Číst dále
Už zas jím vajíčka
Z rozhovorů určitě znáte pocity diabetiků, jaké mívají chutě na...
Číst dále
Sluneční pohon pro kolečko
Horké a slunečné dny považují zahradníci za problém. Slunce a...
Číst dále
Zabijačka vlastníma rukama, zvládneme to?
Na pravé vesnické zabijačce jsem byl naposledy jako malý kluk,...
Číst dále
saltimboccasaltimbocca
Saltimbocca: Italská jednohubka, která vám sama skočí...
Laici si při vyslovení sousloví italská kuchyně vybaví především pizzu...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.