Ovocné šílenství

Proč šílenství? Protože občas mám prostě pocit, že u nás doma jsme jedna velká banda šílenců. Jeden nejí tohle druhý tamto, jeden nejí mouku, jiný mléčné výrobky, další cukr a jiný zas tropické ovoce. Prostě každý máme to své, abychom se cítili dobře a zdravě, a tak věru není jednoduché vytvořit dezert, který by vyhovoval všem našim chutím a požadavkům. Nelehké, ale ne nemožné. A protože moje milovaná maminka investovala do mé kreativity a obdařila mě formičkami na tartaletky, bylo otázkou času, kdy je otestuji. A tady je moje ovocné šílenství 🙂

Co potřebujeme na „korpus“?
½ balíčku želatiny (10g)
misku ovoce dle výběru (já jsem zvolila lesní směs Wild Berries)
kokosové mléko (cca 2 PL)
Postup je zcela jednoduchý. Jelikož jsem ovoce měla zmražené, zalila jsem ho 3 dcl vařící vody, do které jsem přidala kokosové mléko, aby se pěkně rozpustilo, jelikož je v tuhé formě. Do této směsi jsem přidala želatinu a „korpus“ byl na světě. Směs nalijeme do formiček a dáme na 2 hodinky do lednice.

Ovocné_šialenstvo1

Co potřebujeme na „nádivku“?
Ještě jednodušší než „korpus“. Jedno jablko pokrájené na malé kostičky, skořice a cca 1 dcl vody. Jablíčko vložíme do malého hrnce nebo hlubší pánve, přelijeme trochou vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 min. Dochutíme podle naší potřeby skořicí. Směsku si pak rozmixujeme a „nádivka“ je na světě.

Ovocné_šialenstvo2

A co dál?
Korpusy si po 2 hodinách v chladničce šoupnu na cca 20 minut do mrazáku, aby se nám dali pěkně oddělit od formiček. Následně po vyjmutí z mrazáku je ozdobíme nádivkou z jablíčka a dozdobíme dle přání (např. ořechy rozinky, kokos, …) a dezert máme hotový.

Ovocné_šialenstvo3

Vyhověli jsme všem požadavkům náročných labužníky a zároveň jsme potěšili i zrakové choutky, protože tento dezert je nejen chutný, ale i na pohled krásný. Takže šup do přípravy a dobrou chuť 🙂

Podobné články:

Můj osvědčený recept na domácí chléb
Po bytě mi právě rozvonívá čerstvě upečený chléb a tak...
Číst dále
Hubnutí a móda
K nejčastějším tématům ženských rozhovorů nepochybně patří hubnutí a móda....
Číst dále
Jak vznikala moje německá kopa alias pahorkový...
Pokud jsem vás předchozím článkem inspirovala a chtěli byste si...
Číst dále
poslední koseníposlední kosení
Naposledy jsme sekali starou zahradu
Čím více trávy, tím více sečení. Zda je tato věta...
Číst dále
špaldašpalda
Špaldová polévka jako účinný životabudič
Skolila vás v posledních dnech viróza? Bolí vás hlava, máte...
Číst dále
kvásekkvásek
Kvásková mapa jako bludiště
Chtěli byste si upéct svůj vlastní kváskový chléb, ale příprava...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.