Proč šílenství? Protože občas mám prostě pocit, že u nás doma jsme jedna velká banda šílenců. Jeden nejí tohle druhý tamto, jeden nejí mouku, jiný mléčné výrobky, další cukr a jiný zas tropické ovoce. Prostě každý máme to své, abychom se cítili dobře a zdravě, a tak věru není jednoduché vytvořit dezert, který by vyhovoval všem našim chutím a požadavkům. Nelehké, ale ne nemožné. A protože moje milovaná maminka investovala do mé kreativity a obdařila mě formičkami na tartaletky, bylo otázkou času, kdy je otestuji. A tady je moje ovocné šílenství 🙂
Co potřebujeme na „korpus“?
½ balíčku želatiny (10g)
misku ovoce dle výběru (já jsem zvolila lesní směs Wild Berries)
kokosové mléko (cca 2 PL)
Postup je zcela jednoduchý. Jelikož jsem ovoce měla zmražené, zalila jsem ho 3 dcl vařící vody, do které jsem přidala kokosové mléko, aby se pěkně rozpustilo, jelikož je v tuhé formě. Do této směsi jsem přidala želatinu a „korpus“ byl na světě. Směs nalijeme do formiček a dáme na 2 hodinky do lednice.
Co potřebujeme na „nádivku“?
Ještě jednodušší než „korpus“. Jedno jablko pokrájené na malé kostičky, skořice a cca 1 dcl vody. Jablíčko vložíme do malého hrnce nebo hlubší pánve, přelijeme trochou vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 min. Dochutíme podle naší potřeby skořicí. Směsku si pak rozmixujeme a „nádivka“ je na světě.
A co dál?
Korpusy si po 2 hodinách v chladničce šoupnu na cca 20 minut do mrazáku, aby se nám dali pěkně oddělit od formiček. Následně po vyjmutí z mrazáku je ozdobíme nádivkou z jablíčka a dozdobíme dle přání (např. ořechy rozinky, kokos, …) a dezert máme hotový.
Vyhověli jsme všem požadavkům náročných labužníky a zároveň jsme potěšili i zrakové choutky, protože tento dezert je nejen chutný, ale i na pohled krásný. Takže šup do přípravy a dobrou chuť 🙂
Komentáře