Kvalitní a zdravý jogurt

Jako malému mi matka kupovala ovocné jogurty ve sklenici. Pamatuji si ještě, jak cinkala kovová lžička, když jsem se snažil dostat z ni poslední zbytky lahodné chuti. Pak nastoupila doba moderních plastů. Dnes už si opět dopřávám kvalitní jogurty ve skle a vychutnávám si zdravé výrobky české produkce. Jogurty mám rád a kupuji je často. Nejradši ke snídani s domácím kváskovým chlebem, ale občas si ho dám i odpoledne, jen tak.

Když si vyhlídnete zajímavý a potravinářský výrobek, jehož základem jsou kvalitní suroviny, často máte problém ho koupit pokaždé, když na něj máte chuť. Kvalitní jogurty Agrola jsou k dostání i v sítích nejznámějších obchodních řetězců, nejen u specializovaných obchodníků, jak bývá často u kvalitních výrobků zvykem. Takže si ho mohu kupovat nejen doma, ale i o dovolené.

Tento jogurt podle tradiční receptury je vyráběn tak, že ke konečnému dozrávání dochází ve sklenici, takže většina tuku v jogurtu, kterého je ale jen 3% u bílého a 2,8% u ovocného jogurtu, se usazuje na vrchu jogurtu ve sklenici. Lehce tak odstraníte vrstvu asi 5 mm tlustou a rázem máte nízkotučný jogurt. Jihočeské jogurty Agrola jsou vyrobené z neodstředěného plnotučného mléka a pro jejich zahušťování je použito výhradně sušené odstředěné mléko. Ve výsledku je tak tento hustý jogurt zdrojem vápníku a bílkovin ve stravě.

jogurt

Skleněný obal jogurtu má dvě výhody. Tou první je, že jogurt uvnitř tohoto obalu nepřijímá do sebe žádné příchutě. A druhou je jeho recyklovatelnost. Pokud ho nepoužijete sami pro domácí kompoty nebo pečený čaj z ovoce ze své zahrady, poslouží jako druhotná surovina pro další výrobu a neznečišťuje okolí ani životní prostředí. Dalším pozitivním příkladem pozitivního přístupu výrobce je skutečnost, že k výrobě využívá mléko z farem z okolí Jindřichova Hradce, tedy nedaleko od města, kde se jogurty vyrábějí.

jogurty

Když mám chuť na něco zdravého a chutného, sáhnu v regálu po jogurtu. Já už si svou značku vybral. A co vy?

Podobné články:

Hubnutí-jak?
Známí vám říkají, že máte "pretekárske" břicho? Že vám přetéká...
Číst dále
Jak jsem téměř rozvařila špagety
Nikdy jsem neměla pocit, že by mi čas doma šel...
Číst dále
Proč hledáme dům na venkově a ne...
Tuto otázku jsem dostal nedávno a myslím, že jako mě...
Číst dále
Internetový obchod levných potravin
Slovní spojení "zdravá výživa" a "levné potraviny" nejdou moc dohromady....
Číst dále
Domácí pečení kváskového chleba
Domácí pečení chleba se stalo běžnou součástí života mnoha lidí....
Číst dále
Incarvillea - na slunce či do stínu?
Máte rádi novinky? I ty z říše rostlin? Jednu takovou...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..