Krájejte zeleninu jako mistři kuchaři se Santoku nožem

Příprava skvělých pokrmů je úplným uměním, které fascinuje lidi již po tisíce a tisíce let. Ať už se bavíme o kterékoliv kultuře a době, zkušení kuchaři jsou vždy uznávanými členy společnosti. Ačkoliv jsou základem všeho kvalitní suroviny a jejich adekvátní příprava, nesmíte zapomenout ani na důležité vybavení. Jaký nůž vám pomůže stvořit mistrovské dílo?

Důležité vlastnosti

Nejdříve je nutné si uvědomit, že kuchyňské nože přichází s celou řadou požadavků, na jejichž základě se stanou vaší pravou rukou. Alfou i omegou je přirozeně kvalitní ocel, jež nepodléhá korozi, snadno se brousí, drží dlouho ostří a nebude se vyštipovat ani přes svůj úzký profil. Dosáhnout daných kritérií opravdu není ničím jednoduchým, a proto je potřeba zvolit ověřené výrobky.

Ve světě profesionálních kuchařů jsou populární hlavně Santoku nože, které mají svůj původ v Japonsku. Jejich doménou je damašková ocel s desítkami a desítkami vzájemně propojených vrstev, ale určitě nešlápnete vedle ani s volbou jiných provedení.

Jaký typ je ideální?

Nezáleží na tom, jestli krájíte salát, mrkev, papriku, cibuli, či se spíše zrovna chystáte použít domácí ředkvičky, samotný výběr nože vám podstatně usnadní práci. Zajímavý poměr ceny a kvality vám nabídne především populární značka Xinzuo. Ta vám nabídne desítky a desítky druhů nožů, s nimiž zpracujete nejen zeleninu, nýbrž i maso a všechny ostatní suroviny. Problémem není ani příslušenství k nožům.

Otevřete si internetové stránky e-shopu pod výše vloženými odkazy a vyhledejte si kýžené produkty. V levém sloupci kliknete na požadovanou kategorii a ihned se před vámi objeví pestrý výčet možností. Pokud plánujete předat nůž jako pozornost svým blízkým, zajisté oceníte dárkovou krabičku, rychlé doručení a laserové gravírování libovolného nápisu dle přání.

Podobné články:

Pohyb v zahradě mě uzdravuje
Znáte ten pocit. Něco na vás leze, necítíte se ve...
Číst dále
Balkonová rajčata - poprvé přesazena
Jsou to už dva týdny od doby, jak jsem vysela...
Číst dále
Fóliová vrata
Při nákupech v supermarketech jsem si všiml zajímavě řešených vrat...
Číst dále
Vánoční speciál: dobrý a zdravý Cheesecake
V posledním článku jsem se přiznala k tomu, že vánoční...
Číst dále
Maso nebo zelenina? Špatně položená otázka
Nedávno jsem se stal respondentem v jedné anketě. A jedna...
Číst dále
Jste ochotní připlatit si za regionální pečivo?
Někteří lidé pečivo z jídelníčku radikálně vyřazují. Pravda je, že...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.