Aktuálně – vysejte si pažitku, je na to správný čas

Byla jsem dnes na nákupu v Kauflandu. Jak jsem tak procházela mezi regály, uviděla jsem známý barevný stojan. Byly na něm sáčky se semínky květin. „Takové semínka máme doma z vlastní úrody, ale kdyby tak měli nějaké bylinky“, pomyslela jsem si. Podívám lépe. A našla jsem i ty. Vybrala jsem si mé oblíbené. Řeřichu a pažitku.

Zelené bylinkové natě jsou zdrojem cenných vitamínů po celý rok. Zvláště cenné jsou v zimním období, když si je vypěstujete za oknem. Hodí se jako ozdoba i příchuť do polévek, salátů či pomazánek. Přitom jejich pěstování není nijak náročné. Dokonce na vypěstování některých nepotřebujete ani substrát s květináčem. Stačí obyčejná tácek a kus papírové kuchyňské utěrky.

semínka řeřichy a pažitky

Bylinky, které se používají v kuchyni, se pěstují kvůli zelené voňavé nati. Proto se i výsev řídí podle toho. Vysévají se tedy právě teď. V době dorůstajícího Měsíce. Ve dnech listů.

Vhodné dny nastanou tento měsíc 24., 25. a 26.1.2013. Další termíny jsou v únoru 11.2. a 12.2.2013 a pak ještě 20., 21. a 22.2.2013.

řeřicha

Pokud využijete správný okamžik, vaše rostlinky budou nejen zdravé, svěží a voňavé. Ale zároveň budou dobře odolávat chorobám i škůdcům.

Podobné články:

Když už nohy neslouží
Je to v povaze člověka brát mnohé za samozřejmé. Například...
Číst dále
Postřeh z procházky městem
Po nedělním obědě dobře padne malá procházka. A tak jsme...
Číst dále
Mulčování je výhodné v těchto vedrech
Když přijde horké léto s dlouhotrvajícím suchem, kdy několik týdnů...
Číst dále
Výroba kvásku na chleba
Pečení kváskového chleba patří k tradičním dovednostem, při kterých se...
Číst dále
Žvásty o čínských křovinořezech a sekačkách
Na internetu je prý všechno. A zřejmé to bude tak....
Číst dále
Aby Sundavilla bohatě rozkvetla
I vy se právě rozhodujete, čím zkrášlíte svůj balkón tuto...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..