Jak děláte lokše?

Jak si tak čtu v časopisu pro „paní domu“, narazila jsem na rozhovor s českou herečkou, pocházející ze Slovenska. Konkrétně z Nitry. Jmenuje se Daniela Šinkorová a mimo jiné ji nyní můžete vidět v programu o vaření na české Prime.
Na otázku, zda umí připravit nějaké krajové speciality, odpovídá, že má ráda lokše. Ty máme rádi i my. Mimochodem jsem je už dávno nedělala. Ale zpět k herečce. Ona popisuje, že se připravují z vařených brambor, uválejí se na placku, ale dále mi to jaksi nesedí. Prý se opékají na pánvi z obou stran na kachním sádle.
Nevím jak vy, ale já ty placky opékám na pánvi suché a až potom je potírám rozpuštěným kachním sádlem.
Jak děláte lokše vy?

Podobné články:

Sladká tečka na zdravější způsob
Dnes opět rozšířím vaše obzory, a to příspěvkem z mé...
Číst dále
Aktuálne 1.6.2012
Dnes je ještě den ovládán znamením Vah . Toto...
Číst dále
Kancelářské židle
Bolí vás záda? Jste unaveni z dlouhého sezení v práci?...
Číst dále
Netradiční značkovače výsevu
Jaro je obdobím výsevu semen jednoletých rostlin. Zeleninu vyséváme nejprve...
Číst dále
Sníst nebo zavařit?
Konec léta je obdobím sklizně bohaté úrody v zahradě a...
Číst dále
Dali jste si letos předsevzetí udělat něco...
Ale poplácat po zádech a odměnit se třeba nějakým pěkným...
Číst dále

Jeden komentář u “Jak děláte lokše?

  1. Firefox 42.0 Firefox 42.0 Windows 7 Windows 7
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

    Zdravím, narazila jsem na Vaše stránky a dost je teď procházím, děkuji za recepty, jsou velice hezké, super stránky :). Jsem ze Slovenka a lokše miluji, naučila jsem je jíst i manžela, který pocházi také ze slovenska okolí Trenčína. Bramborové lokše dělám podle rečeptu babičky – brambory, jedno vajíčko, hladká mouka (ne moc, aby zůstala chuť brambor), sůl. Opéct na suché pánvi a skutečně jak popisujete potřít sádlem – bravčovým, kachním nebo i rozpušteným máslem 🙂 Pánev po každé lokši utřít suchým hadříkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.