Jak obchod zvyšuje spotřebu rajčat

Že je zelenina zdravá, o tom není pochyb, zejména u té doma vypěstované. Když si koupíme rajče v obchodě, ne vždy má takovou vůni a chuť, kterou očekáváme, pokud máme možnost jíst domácí zeleninu. Městští lidé však takovou možnost nemají a tak jim obchod může prodat i rajče nezralé. A teď jsou „tlaky“ na zvyšování objemu prodeje přes zdravotní strašení.

Správně zralé rajče je krásně červené, voňavé a šťavnaté. Když se do ní s chutí zakousnete, občas nám červená šťáva vystříkne i mimo úst. Ale venku v zahradě to nevadí. Když si dáme jednu či dvě jen tak, bez chleba a bez ničeho, tak do těla dostaneme nejen chutnou šťávu a zdravou dužinu. Je to voda proti žízně, vitamíny proti chorobám, vláknina na dobré trávení, trocha cukru pro energii a objem pro zasycení žaludku. Rajčata ale skvěle chutnají i jako součást snídaně či svačiny, spolu s masem, chlebem, sýrem.

Dužina je na rajčeti snad nejchutnější

Nedávno se internetem začala šířit informace, že před konzumací rajčat máme odstranit jejich vnitřek. Střed, semínka a šťávu, protože může způsobit zdravotní problémy. Jíst se má jen vnější tuhý obal.

Tisíce let lidé jedli rajčata komplet i se slupkou a najednou jsou semínka jedovaté? Kdo šíří takový nesmysl? Nebo to není nesmysl? Vyšlechtili pěstitelé pro supermarkety snad takové odrůdy, jejichž semena se jíst nedají? Proboha, čím to potom hnojí? A bylo by tu ještě jedno vysvětlení. Zvědaví lidé jsou schopni všeho. I vypěstovat vlastní rajčata, ne jen na zahradě ale i na balkoně, ze semen kupované zeleniny a přestat utrácet peníze v obchodech. Tomu je třeba zabránit! Vyhlásíme střed rajčat za odpad, naučíme ho lidi likvidovat a kšeft bude zachráněn. Stejně jako to udělali z bylinkami. Vyhlásili je za plevel a lidé je v trávníku vytrvale likvidují chemickými postřiky 🙁

Pravda může být i taková, že se obchodníci pouze snaží prodat více rajčat. Pokud lidé polovinu toho, co koupili a zaplatili, vyhodí, možná budou kupovat více zeleniny a obchodníci vydělají dvojnásobek. Co už, vydělává se na lidech a nejlépe na hloupých. Normální zahrádkář nevyhodí to, na čem několik týdnů pracoval. A už vůbec ne polovinu chutné a zdravé úrody zeleniny.

Podobné články:

Jak si upravit polévací konev
Bez vody není život a nefunguje ani zahrada. Pravidelné zalévání...
Číst dále
Bez glutamanu
Na pultech obchodních řetězců se objevily potravinářské výrobky, které výrazným...
Číst dále
aloe veraaloe vera
Aleo vera - lékárnička z přírody
Přestože syntetických preparátů se zázračnými účinky je celé spektrum, stále...
Číst dále
Kancelářské židle
Bolí vás záda? Jste unaveni z dlouhého sezení v práci?...
Číst dále
Sloupy pro plot i vinohrad rychleji a...
Některé práce v zahradách provádíme pravidelně a často a některé...
Číst dále
jablkojablko
Mezinárodní den jablek
Věděli jste, že i jablka mají svůj den? Přesněji původní...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.