Je to hloupost, nevědomost nebo něco jiného, co lidem dovolí zveřejňovat své recepty, které jsou prý extra zdravé a přitom obsahují takové ingredience, že se některým žaludek otáčí a ostatní jen žasnou. Nebo sami tito autoři strkají hlavu do písku a tváří se, že to nevidí, tak to nemůže být problém? Nedávno jsem v českém koumáckém televizním magazínu zase viděl jeden recept na domácí a zdravé jídlo. Kdyby to aspoň Láďa Hruška stopl, mebo neuváděl jako zdravé a bez chemie.
Při popisu složení své vlastní domácí sekané zdůrazňoval autor na kameru, že on si kupuje maso na ni u řezníka, tedy žádné předpřipravené směsi v hypermarketech, které mohou obsahovat kdoví co a nikdo neví, jaké maso bylo vlastně použito. A aby to dobře drželo pohromadě, dává do toho kupovanou drůbeží tlačenku.
???
Tak chlubím se tím, že používám vybrané ingredience, vyrábím extra domácí a kvalitní sekanou a pak si vezmu z regálu hypermarketu tlačenku, plnou želírujících chemikálií? Tak to jsem si mohl rovnou koupit tu předpřipravenou směs mletého masa či hotovou sekanou. Vyšlo by to na jedno. Jen bych si neudělal ostudu v celonárodní televizi.
Komentáře