Grilovací sezóna je konečně v plném proudu. Pokud vám však současné zařízení, které máte doma k dispozici, nevyhovuje po praktické a funkční stránce, poohlédněte se po moderním řešení. V daném segmentu působí spousta značek, přičemž více než padesátiletou tradicí se pyšní Muurikka se svými grily, pánvemi a udírnami. V následujících řádcích vám představíme model Muurikka Smoker.
Muurikka je finská společnost, která se rozhodla jít trochu proti proudu a navrhnout takový gril, který vám usnadní práci a umožní přípravu jakéhokoliv pokrmu. Připravené jídlo je navíc zdravější a šťavnatější.
Připravíte si výtečné kuře i zeleninu
V první řadě je nezbytné podotknout, že Muurikka Smoker je nejen gril, ale funguje i jako udírna a trouba. O víkendu si ugrilujete steaky z vepřové panenky, přes týden si zase upečete domácí chleba. Stejně tak to dělá třeba i oblíbený foodblogger pan Cuketka.
Muurikka Smoker nepotřebuje oheň, protože funguje na trochu jiném principu než klasické grily a udírny. Kouř, stejně tak i žár se vytváří pomocí elektřiny a dřevní štěpky (ta se používá v případě uzení). S tímto zařízením můžete fungovat nejen na zahradách, ale klidně i na balkonech, což ocení lidé žijící v bytech. Nikoho totiž nebudete obtěžovat dýmem.
Grilování je zdravější
Při tradičním grilování se bohužel vytváří i karcinogeny, a proto nejsou grilované pochoutky tak často doporučované. Muurikka Smoker je výjimka, protože se během přípravky pokrmů nevytváří připalující tuk, a tím pádem ani žádné karcinogeny. V neposlední řadě nemusíte mít zásobu papíru, dřeva a briket.
V grilu je teplo rovnoměrně rozložené, a tím pádem i flákota masa je perfektně propečená. Tak neváhejte a investujte do pomocníka, kterého v kuchyni oceníte. Jelikož je dokonale skladný, vezmete si ho i na chatu či dovolenou.
Komentáře