Balkonová rajčata IV.

Polovina srpna je za námi. Chvílemi to vypadalo, že už je za námi i léto. Citelné ochlazení a jakési období dešťů dalo zabrat celé zahrádce. Hlavně však okurkám a rajčatům. Po napadení plísní okurkovou některé rostliny uschly úplně. Jiné se trochu trápili, ale když se oteplilo, znovu se zazelenali. Moje balkónová rajčata, chráněná před silným deštěm, toto období zvládli bez větších problémů.

Bodejť také ne. Vždyť u mě mají „all inclusive“. Pravidelná zálivka dvakrát denně, kvalitní hnojivo, občas nějaké to kypření. Ještě i opěrné tyčky jsem jim dopřála, aby se nepolámaly od záplavě takové úrody. No a ony to vzali opravdu vážně.

balkónové rajčata

moje balkónové zátiší

Od první sklizně začátkem července jsou stále obsypané malými cherry rajčátky. Jakmile oberu zralé červené, dorostou další a ještě i dnes vyrůstají nové mladé výhonky s dalšími kvítky. A že jsou malé? Ale je jich je hodněěě. A chutnají výborně.

chilli papričky

červené sousedky

Co jsme však ještě nevyzkoušeli z mé balkónové sklizně jsou chilli papričky. Dvě rostlinky, co mi darovala kamarádka, vyrostly tak na půl metru. A plodů mají také nepočítaně. Nejprve byly tmavě zelené, ale postupně se vybarvují červeně. Už se s dcerou těšíme, jak je navlékneme na nit a budeme sušit v kuchyni. No a samozřejmě je budeme i používat. Ale to až později, když se ochladí. Teď nás sluníčko ještě zahřívá dost.

Podobné články:

Mulčování je výhodné v těchto vedrech
Když přijde horké léto s dlouhotrvajícím suchem, kdy několik týdnů...
Číst dále
Pomoc při nachlazení nalezena v přírodě
Přestože je zima v našich podmínkách každoročním jevem, ne zrovna...
Číst dále
Boj s kilogramy: Nemusíme přibrat ani během Vánoc
Blížící se Vánoce znamenají pro mnoho z nás také hrozbu v podobě...
Číst dále
Konec sezóny balkónových rajčat
Ještě před pár dny to vypadalo na krásné babí léto....
Číst dále
zapekaná zelenina
Zajímavé recepty z netradičních lázní
Když se řekne lázně, většina z nás si představí vodu....
Číst dále
ginger root
Zázvor-koření i lék současně
Co to ​​vlastně je zázvor? Čerstvý zázvor je oddenek, čili...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..