Balkonová rajčata IV.

Polovina srpna je za námi. Chvílemi to vypadalo, že už je za námi i léto. Citelné ochlazení a jakési období dešťů dalo zabrat celé zahrádce. Hlavně však okurkám a rajčatům. Po napadení plísní okurkovou některé rostliny uschly úplně. Jiné se trochu trápili, ale když se oteplilo, znovu se zazelenali. Moje balkónová rajčata, chráněná před silným deštěm, toto období zvládli bez větších problémů.

Bodejť také ne. Vždyť u mě mají „all inclusive“. Pravidelná zálivka dvakrát denně, kvalitní hnojivo, občas nějaké to kypření. Ještě i opěrné tyčky jsem jim dopřála, aby se nepolámaly od záplavě takové úrody. No a ony to vzali opravdu vážně.

balkónové rajčata

moje balkónové zátiší

Od první sklizně začátkem července jsou stále obsypané malými cherry rajčátky. Jakmile oberu zralé červené, dorostou další a ještě i dnes vyrůstají nové mladé výhonky s dalšími kvítky. A že jsou malé? Ale je jich je hodněěě. A chutnají výborně.

chilli papričky

červené sousedky

Co jsme však ještě nevyzkoušeli z mé balkónové sklizně jsou chilli papričky. Dvě rostlinky, co mi darovala kamarádka, vyrostly tak na půl metru. A plodů mají také nepočítaně. Nejprve byly tmavě zelené, ale postupně se vybarvují červeně. Už se s dcerou těšíme, jak je navlékneme na nit a budeme sušit v kuchyni. No a samozřejmě je budeme i používat. Ale to až později, když se ochladí. Teď nás sluníčko ještě zahřívá dost.

Podobné články:

Moje dnešní nová zkušenost
Před časem jsem psala o zkušenosti z obchodu se zdravou...
Číst dále
Vrchní matrace zázračně vylepší vlastnosti vaší staré...
Na staré matraci se spí špatně. Je proleželá, možná se...
Číst dále
Naše zahrada je nekuřácká
Nám to přijde jako normální. Nekouříme doma, nekouříme venku, nekouříme...
Číst dále
Křehčené maso: Nekupujte si předraženou vodu!
Řeznictví v našem okolí výrazně ubylo. Ať chceme nebo ne, pro...
Číst dále
Drůbež, která vám zachutná
Na dobré se rychle zvyká a když ochutnáte v různých...
Číst dále
Sběr vrby ve velkém
Možná je to trochu nadnesené, ale "obrat" úrodu z asi...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.