Psát o jídle před obědem není dobrý nápad

Už mi to tak vyšlo několikrát, že jsem připravoval články pro vás, mé čtenáře, o jídle před polednem. Obvykle obědvám krátce po jedné hodině a mé tělo je tak naprogramováno, že právě tehdy dostávám hlad, abych nezmeškal oběd. Ale když píšu články o jídle, vše je jaksi jinak. Za všechno může kombinace textů, které píše zkušená autorka a fotografie, které k nim hledám ve fotobance. Asi budu kvůli tomu muset změnit můj denní rozvrh.

Když totiž čtu o jídle a pak si prohlížím ty desítky a desítky fotografií jídla, tak se nemohu divit sám sobě, že se mi hromadí sliny v ústech jako psovi, který slyší Pavlovovu píšťalku. Vždyť posuďte sami, co to s vámi dělá, když vidíte tuto fotografii (za předpokladu, že nejste vegetarián)?

spiz

No a s člověkem, který má krátce před obědem, to zamává ještě víc.

Nejvíce to se mnou zamávalo tehdy, když jsem připravoval web o grilování a četl ty texty o všech pochoutkách. Web jsem dokončil právě v době mého oběda a do restaurace nedaleko jsem vpadl takový vyhladovělý, že jsem tehdy zřejmě trhl rekord v rychlosti jedení. Přestože vím, že jíst se má pomalu, abychom neubližovali svému tělu.

Takže pokud nechci udělat radikální změnu v tom, že přestanu pracovat na textech o jídle, tak musím přijmout jiné účinné opatření. Zpracovávat takové články zásadně po obědě. Jen doufám, že pak to nebudou články o jídle, které nebudou mít „šťávu“ 😉

Podobné články:

D5100D5100
Nejraději fotím zrcadlovkou
Jeden obrázek je za sto slov a proto i na...
Číst dále
Měsíc v znamení zvěrokruhu
Názvy zvěrokruhových znamení určitě znáte z různých horoskopů. Je jich...
Číst dále
Silné magnety v domácnosti
Magnety a jejich účinek si pamatujeme ze školy, používali se...
Číst dále
Rajčata nejen ze zahrady
V létě si umím snídani bez šťavnatých rajčat představit jen...
Číst dále
Zipper Zi-Mos125 - opět porucha, tentokrát kola
Během suchého léta na pár dní zapršelo a nám bylo...
Číst dále
Ošatka na chléb
Když se řekne chléb, většina z nás si představí klasický...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.