Vyplatí se tlakový hrnec?

Přemýšlíte o koupi tlakového hrnce a nevíte, jestli se vám to vůbec vyplatí? Také jsem nad tím dlouho váhala. Přeci jen cena není nejnižší. Kam ho vůbec dám a vrátí se mi vynaložené peníze? No jak se říká, risk je zisk! A než něco nevyzkoušíte, nevíte. Nejlépe na španělských ptáčcích podle Jardy ŽÍDEKA.

Hovězí maso máme celkem rádi. Zvlášť, pokud je z doma chovaného zvířete, může být vítaným zpestřením běžného jídelníčku. Jen se občas stane, že dostanete do rukou maso a vlastně ani nevíte jaké je staré. To poznáte až při úpravě. Některé je hotové doslova za pár minut a jiné musíte vařit či dusit i dlouhé hodiny.

 kvalitní kus masa Plněný španělský ptáček z hovězího masa vnímám jako typické jídlo české kuchyně. Mohl by to být skvělý tip na nedělní oběd i u nás. Doposud jsem ho ale nikdy nedělala. Odrazovala mě nejen složitá příprava, ale i to, zda ho budu umět dobře ochutit a hlavně, zda nepokazím drahé maso tím, že i po uvaření bude příliš tvrdé.

Správný postup je základ

Jarda Žídek v relaci Nebíčko v papulce mi dal zase jednou dobrý tip. Maso nejprve naplnil, zabalil do alobalu a nechal pomalu péct. Mezitím si udělal základ omáčky. Když se maso upeklo, závitky vybral z alobalu, vložil do omáčky a nechal ještě podusit.

alobal Postup se mi zdál jednoduchý a tak jsem si v neděli řekla, že to s těmi ptáčky zkusím. Dodržela jsem vše podle mistra kuchaře. Suroviny, dobu pečení i dušení. No výsledkem jsem byla dost zklamaná. Zřejmě kravička už nebyla nejmladší, neboť maso zůstalo tvrdé. Špatně se jedlo a vlákna nám zůstávali v zubech. Co teď s tím? Vyhodit?

Vcelku jednoduché řešení

Dostala jsem super nápad. Dovařit oběd v tlakovém hrnci. A tak jsem všechno maso i s omáčkou přeložila do tlakového hrnce. Zavřela, natlakovala a nechala dusit ještě dvacet minut. A výsledek? Masíčko měkké jedna báseň. No sporák Co už. „Po zkušení naučení“, jak říkala jedna stará babička. Příště budu moudřejší. Ten postup balení masových závitků do alobalu je dobrý nápad. Toho se budu držet i příště. Maso si při něm udrží tvar i šťávu. No dusit ho už budu jedině v tlakovém hrnci. Ušetřím čas, peníze za plyn i svou energii potřebnou na mytí hory použitého nádobí.

Na tlakový hrnec nedám dopustit. Nejen, že mi už vícekrát doslova zachránil oběd, ale jídlo v něm připravené je opravdu chutné a měkké. A myslím, že investice do něj se mi už určitě vrátila.

Související:  Privátní značky supermarketů: Zlo nebo dobrá věc?

Podobné články:

Švestková povidla rychle a snadno
Domácí švestková povidla si mnozí spojují s dětstvím a pobytem...
Číst dále
Vesničané nechtějí investovat
Toto vyhlásil soused na margo toho, že sice naši další...
Číst dále
Pražské byty k pronájmu
Můj dům – můj hrad, ale co dělat, když v...
Číst dále
Pirohy z pohankové mouky
Přestože je pohanka velmi zdravá a chutná, mnozí ji vůbec...
Číst dále
Nový pozemek jsme si nechali raději vytyčit...
Stát na louce a moci se říct "Tohle je moje"...
Číst dále
Magická čokobomba
Říká se, že číslo 3 je magické. Tři kaštanové koně,...
Číst dále

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.