Sladká tečka na zdravější způsob

Dnes opět rozšířím vaše obzory, a to příspěvkem z mé alternativní kuchařky. Jak jste již mohli vidět v předchozích fotoreceptech, péct se dá chutně a zdravě a vůbec to není těžké. Ať už jde o pizzu, čokoládové americké sušenky nebo muffiny, všechno se dá vyrobit zdraví prospěšně a chuťovým pohárkům chutně. Dnes vám tedy přináším hned dva fotorecepty na chutné muffiny, a to v čokoládové a jablečno-kokosové verzi. Pojďme na to.
 

 

Čokoládové muffiny (bez mouky a cukru)
Potřebujeme: ½ šálku kokosové moučky
2 lžíce kakaa
2 lžíce kokosového oleje
4 vajíčka
2/3 šálku mléka (ať už kokosové nebo normální)
1 PL jedlé sody, špetku soli.

Čokoládové_muffiny1

Čokoládové_muffiny2


Čokoládové_muffiny3


Čokoládové_muffiny4

Stejně jako každý běžný recept na muffiny, i tento je z kategorie „rychle a snadno“. Všechny suroviny tedy smícháme, nejrychleji ve šlehači. Vznikne nám krásně bublinkové těsto, které má tekutou konzistenci. Těstem plníme košíčky na muffiny, já jsem je plnila polévkovou lžící, ale můžete použít i například menší naběračku. Naplněné košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 10-15 minut.

Jablečno-kokosové muffiny (bez mouky a cukru)
Potřebujeme:
½ šálku kokosové moučky
1 nastrouhané jablko
2 lžíce kokosového oleje
4 vajíčka
1 lžičku prášku do pečiva

Jablkovo_kokosové

Postup je stejný jako při čokoládové verzi, tedy vše spolu smícháme, naplníme košíčky, šoupneme do trouby a už jen čekáme na konečný výsledek.
Jablkovo_kokosové
Jablkovo_kokosové
Jablkovo_kokosové

Věřím, že vám tyto muffiny budou chutnat, a to nejen kvůli jejich nízkému obsahu sacharidů, ale i kvůli jejich úžasné chuti. U nás doma se po nich (jako vždy) jen tak zaprášilo. Chutnají skvěle na svačinu nebo ke kávě a určitě vám nepokazí linii ani jako dezert po večeři. Dobrou chuť.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..