Recept na tyrolskou polévku

Tento recept jsem odkoukala z programu „S Italem v kuchyni“, který dávají na Prime. Trochu jsem si ho upravila podle chutí mých milých domácích a tak se polívka stala u nás jednou z nejoblíbenějších. Přestože do ní dávám uzené maso, myslím si, že jednou za čas to není problém. Pokud to „jednou za čas“ není jednou za týden.

Tady je recept:

  • 20 g másla
  • 2 mrkve nakrájené na tenké proužky
  • 2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s celerem. Zalijeme cca 1,5 litrem vody, přidáme:

  • 100 g ječmených kroup
  • 200-300 g uzeného masa vcelku, my máme rádi uzené krůtí maso, může být i moravské
  • 3 bobkové list

Vaříme 1 a ¼ hodiny. Sůl přidáváme s mírou, protože maso je dost slané.

Potom maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky (0,5 x0, 5 cm) a vložíme zpět do polévky. Ještě přidáme 2-3 brambory pokrájené na malé kousky a vaříme dalších 15 minut.

Ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.

Polévka je chutná, sytá a protože kroupy obsahují rozpustnou vlákninu, tak ani uzené maso tak nezatíží naše trávení. No a cholesterol z něj nemá šanci nám ublížit.

Tak polívku vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť!

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..