web analytics
Úno 282018
 

Nedá se říct, že bych pizzu jedl pravidelně a ani se o to nesnažím. No z času na čas si ji dám. Většinou když spěchám do zahrady dříve, než se stihnu naobědvat. Nebo když čekáme partu pomocníků a na grilování není vhodný čas. A když ji tedy jím méně často, o to víc si potrpím na kvalitu.

V podstatě je to velmi pohodlné. Zavolám si do pizzerie, objednám pizzu a později se po ni zastavím cestou do zahrady. I když jsme již vyzkoušeli postup, že jsme si objednali několik různých pizz a nechali si je dovézt. Pizzerie je také řešením, když jsme na cestách a nedokážeme si z nabídky moderních jídel vybrat nic alespoň trochu jedlé a stravitelné.

Za svůj život jsem tedy ochutnal pizzu z nejednoho podniku a nemohl jsem si nevšimnout rozdílnost chutí i při stejných recepturách. A protože jeden můj známí je majitelem pizzerie, řekl mi, v čem je ten rozdíl. Suroviny a jejich zpracování dělají své, ale nezaměnitelnou chuť jídlu dá pec na dřevo. Protože plynová pec vysušuje, vždyť to vědí i hospodyňky v domácnostech, že maso pečené v plynové troubě je sušší, než v elektrické. A z elektrické pece pizza není špatná, ale není to zcela ono. Takže jsem se zaměřil na to, která pizzerie ve městě používá jakou pec a zůstal jsem věrný jedné pizzerii. Překvapí někoho, že je to ta kámošova?

Nejlepší chuť má pizza z pece na dřevo

Když jsem s přáteli mluvil o tom, že v zahradě plánujeme postavit altán a při něm místo pro přípravu kulinářských dobrot, ptali se, jestli znám pizza pece a zda ji tam budeme mít. U nás by se spíše uživila pec na pečení chleba. Nejčastěji ale v zahradě grilujeme maso a naši vlastní zeleninu. Pizzu tak často nejíme, abychom měli vlastní pec na pizzu, ale nic není nemožné. Kdybychom měli kolem sebe hejno vnoučat, což ještě může přijít, tak možná zvážím i instalaci pizza pece, ať mají všichni radost z domácího jídla. A budeme mít nejen pizzu, ale také kváskový chléb s vůní dřeva a chutí, která se nedá s ničím zaměnit.

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vyžadované)

(vyžadovaný)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.