web analytics
Říj 212013
 

 
Pokud rádi vaříte podle nových receptů, zcela určitě znáte televizního kuchaře Manu. Emanuel Ridi, Ital žijíci v Čechách, zaujme nejen svým osobitým projevem a svou „češtinou“, ale i svými recepty. Vždy s nápadem, vždy originální a vždy velmi chutné jídlo. Jenže teď?

 


V neděli dopoledne mezi vysíláním Toulavé kamery a Objektivem na ČT1 jsme si mohli s Manu uvařit italské rizoto s parmezánem. Jako pěst na oko působí bujón. Rýži Manu zalije bujónem. Donedávna kuchař známý svou náročností na kvalitní suroviny při přípravě jídel, teď použije gélový bujón, rozpuštěný v horké vodě! V šotu se jméno výrobce nevyskytuje, zato hojně před a po vysílání receptu.

Ještě nedávno jsme z televize slýchávali, že si máme vše poctivě připravit sami. A teď najednou mistr kuchař použije průmyslově vyráběný bujón. Možná už tam není glutamát, možná už to dělají líp. Ale silné pochybuji, že v tom není žádný konzervant a že gélová konzistence byla dosažena pomalým a dlouhým vařením originálních surovin. To vše je energie a ta stojí peníze. Vsadím boty, že je tam zahušťovadlo, nejspíše geneticky modifikované. Přestal jsem věřit průmyslově vyráběným dochucovadlům už dávno.

A teď přestávám věřit i Manu. Za peníze v Praze dům, říkávala moje babička.

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vyžadované)

(vyžadovaný)